Izjava o privatnosti

TEHNUM d.o.o., Zagreb, Ivanićgradska 59a, OIB: 35189234635 (u daljnjem tekstu: TEHNUM d.o.o.), poštuje Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka.

Privatnost naših klijenata izrazito nam je važna pa zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i činimo sve kako bismo sačuvali povjerljivost Vaših osobnih podataka. Ovom Izjavom o privatnosti želimo Vas upoznati s našim sigurnosnim mjerama. Molimo Vas da našu Izjavu o privatnosti povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene.

Prikupljanje podataka

Našu internetsku stranicu možete koristiti bez otkrivanja Vaših osobnih podataka. Niste obavezni pružiti nam Vaše osobne podatke kao uvjet korištenja naše internetske stranice, osim ukoliko je to potrebno kako bi Vam odgovorili na upit, poslali Vam ponudu ili pružili uslugu u skladu s Vašim zahtjevom.

Serverski logovi

Kada posjetite našu internetsku stranicu radi sigurnosti rada servera i prevencije zlonamjernih upada na server sakupljaju se informacije koje Vas ne mogu identificirati kao osobu, to su informacije: adresa internet protokola (IP adresa), vrsta internet preglednika koji koristite na računalu, broj linkova koji ste kliknuli na našoj internetskoj stranici, zemlja ili županija otkuda dolazite, datum i vrijeme vašeg posjeta, naziv vašeg pružatelja internetskih usluga, web stranica preko koje ste došli do naše stranice (klikom na poveznicu), stranice koje ste pregledali na našoj web stranici. Ove informacije koriste se isključivo zbog sigurnosti servera i rada internetske stranice i ne upotrebljavamo ih u druge svrhe.

Koja vrsta podataka se prikuplja

TEHNUM d.o.o. prikuplja sve osobne podatke koji se akumuliraju kada korisnici koriste našu internetsku stranicu ili kada komuniciraju s TEHNUM d.o.o.. Prikupljaju se samo oni osobni podaci koji su bitni za ostvarivanje svrhe zbog koje klijenti koriste naše usluge i opseg prikupljenih podataka neće biti veći od onoga što je nužno da bi se postigla takva svrha, odnosno klijentu pružila usluga.

Navedeno uključuje:

  • Podatke koje klijenti unesu putem online formulara ili koje unesu na neki drugi način prilikom korištenja naših usluga (primjerice putem telefona ili e-pošte) uključujući i osobne podatke (ime, adresu, telefonski broj, sredstvo plaćanja itd.),
  • Podatke koju su poslani ili automatski generirani (primjerice datum i vrijeme korištenja usluge, slanja upita, aktualna i prethodno korištena stranica, IP adresa, podaci koji se odnose na korišteni preglednik, šifra naprave, aktualnu lokaciju, ako je na te informacije dana privola)
  • Korespondencija i druga komunikacija s klijentima (primjerice e-pošta, telefonski razgovori koji radi unapređenja usluge mogu biti snimani)

Svrha obrade podataka:

TEHNUM d.o.o. može koristiti podatke klijenata koje prikupi u sljedeće svrhe:

  • Pribavljanje usluga koje nudi TEHNUM d.o.o.
  • Za analizu statistike koje se odnose na primjerice, količinu pokazanog interesa klijenata za određeni proizvod ili uslugu koje nudi TEHNUM d.o.o.
  • Internu kontrolu kvalitete
  • Održavanja i razvoja odnosa s klijentima
  • Garancije sigurnosti i dostupnosti sustava i podataka tvrtke TEHNUM d.o.o.
  • Prevenciju, otkrivanje i sprečavanje bilo kakve zloupotrebe
  • Odgovaranje na opravdane službene upite u svezi s dokazivanjem tužbi ili drugih pravnih sporova koji se tiču tvrtke TEHNUM d.o.o. ili u kojima tvrtka TEHNUM d.o.o. sudjeluje

Daljnje svrhe mogu proizaći iz danih okolnosti ili zakonskih obveza, ili mogu biti potrebne u sklopu prikupljanja odgovarajućih podataka.

Gdje i kako se čuvaju podaci?

U kontekstu spremanja ili obrade podataka korisnika na drugi način, TEHNUM d.o.o. primjenjuje odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila neovlaštena ili na drugi način nezajamčena obrada. Takve mjere podvrgnute su redovitoj kontroli i po potrebi se mijenjaju. To se također primjenjuje i na treće osobe zadužene za vođenje sustava s kojima tvrtka TEHNUM d.o.o. ima sklopljen ugovor o zaštiti privatnosti podataka.

Svi podaci internetskih stranica tvrtke TEHNUM d.o.o. nalaze se na serverima u Republici Hrvatskoj, tvrtka zadužena za održavanje i sigurnost servera je tvrtka Alfa IT j.d.o.o. koja se obvezala čuvati sve podatke kao poslovnu tajnu u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka.

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke?

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršavanje legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. Podatke klijenata vezane za određene usluge koje im pruža tvrtka TEHNUM d.o.o. čuvamo za vrijeme trajanja pružanja usluge. U slučaju odbijenih ponuda, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, ukoliko od nas zatražite brisanje, podaci će odmah biti izbrisani.

Osobne podatke klijenata koji nam više nisu potrebni ili se nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Podatke za analitiku koje prikupljamo nakon privole, čuvamo 50 mjeseci.

Pravo uvida i ispravka

Vezano za sve Vaše podatke koji su kod nas pohranjeni, imate pravo na uvid, te pravo ispravka, dopune i brisanja istih kada su nepotpuni, netočni i neažurni. Za sve navedeno dovoljno je samo da nam pošaljete zahtjev na e-poštu: info@tehnum.hr

Pravo odustajanja

U svakom trenutku imate pravo odustati od dane privole za obradu osobnih podataka te zatražiti prestanak njihove daljnje obrade, osim ako se radi o obradi podataka u statističke svrhe, kada osobni podaci više ne omogućuju identifikaciju osobe na koju se odnose. U svakom trenutku možete zatražiti prestanak obrade Vaših podataka i njihovo brisanje, dovoljno je samo da nam pošaljete zahtjev na e-poštu: info@tehnum.hr

Sigurnost prijenosa podataka

Svi podaci koje unesete na našoj internetskoj stranici zaštićeni su korištenjem SSL certifikata. Koristeći SSL, komunikacija browsera s web serverom je enkriptirana te osigurava trenutačno najviši nivo sigurnosti.

Djeca

Vodeći računa o važnosti zaštite privatnosti djece na našoj Internet stranici ne prikupljamo, ne obrađujemo i ne koristimo informacije o osobama za koje nam je poznato da su mlađe od 18 godina bez prethodne i vjerodostojne privole zakonskog zastupnika. Zakonski zastupnik ima pravo i može zahtijevati uvid u informacije koje je dalo dijete te može zahtijevati da se one obrišu.

Analitika web stranice

Na internetskim stranicama tvrtke TEHNUM d.o.o. koristimo uslugu Google Analytics, tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“).

Sukladno Vašoj privoli, Google u naše ime analizira Vaše korištenje ove internetske stranice. Između ostalog, za tu svrhu koristimo kolačiće koji detaljno opisani u tabeli kolačića. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem ove Internet stranice (npr. polazni URL, kod nas posjećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) se prenose na Googleov server u Americi, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.

Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Googlea ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Ako želite povući Vašu privolu za web analitiku to možete učiniti tako da ažurirate Vašu privolu za korištenje kolačića (kliknite na Postavke kolačića, ikona zupčanika u donjem lijevom dijelu ekrana), ili možete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, te Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Kolačići

Na ovoj internetskoj stranici koristimo tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene na Vašem uređaju putem Vašeg pretraživača. Kolačići pohranjuju određene informacije (npr. jezik operacijskog sustava ili postavke stranice) i putem Vašeg pretraživača prepoznaju Vaše posjete Internet -stranicama (ovisno o trajanju kolačića).

Ova internetska stranica koristi dvije vrste kolačića: neophodni kolačići, koji su neophodni za rad web stranice ili spremanje Vaše privole u vezi kolačića, te kolačići za analitiku.

 

Neophodni kolačići
Naziv kolačića Trajanje Opis
PHPSESSID Dok ste na web stranici Ovaj kolačić je neophodan za rad web stranice, služi kao identifikator PHP skladišta podataka
moove_gdpr_popup 1 godina U ovaj kolačić spremamo Vaše privole za korištenje kolačića

 

Kolačići za analitiku prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji koriste našu internetsku stranicu, a potom kako smo već naveli pomoću usluge Google Analytics dobivamo rezultat posjećenosti stranice u anonimnom obliku koji nam pomaže u povećavanju funkcionalnosti internetske stranice i otkrivanju koji je dio internetske stranice najzanimljiviji posjetiteljima.

Kolačići za analitiku
Naziv kolačića Trajanje Opis
_ga 2 godine Ovaj kolačić služi za identifikaciju posjetitelja kako bi otkrilo da se korisnik ponovno vratio na stranicu
_gid 24 sata Ovaj kolačić služi za identifikaciju posjetitelja kako bi otkrilo da se korisnik ponovno vratio na stranicu
_gat 1 minuta Ovaj kolačić služi da za praćenje stope zahtjeva prema Google Analyics serverima

 

Kolačiće za analitiku koristimo samo uz Vašu prethodnu privolu. Ako želite povući Vašu privolu za web analitiku to možete učiniti tako da ažurirate Vašu privolu za korištenje kolačića (kliknite na Postavke kolačića, ikona zupčanika u donjem lijevom dijelu ekrana).

Kontakt

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili sugestija ili smatrate da Vam je povrijeđeno neko pravo, molimo Vas da nam se javite putem e-pošte info@tehnum.hr, ili na adresu: TEHNUM d.o.o., 10000 Zagreb, Ivanićgradska 59a, kontakt osoba je Božidar Jakopović.

 

Stalni razvoj Interneta zahtijeva povremene prilagodbe naše izjave o privatnosti pa pridržavamo pravo izmjena iste kada je to potrebno.

Datum zadnjeg ažuriranja: 23.05.2018.